1. Тиквичките се измиват и обелват, след което се настъргват. Оставят се върху цедка, за да се отцеди водата.
2. Празът се измива и нарязва на 8 парчета с размер от 1 сантиметър, а останалата част - на малки парчета.
3. В малко олио (около 2 супени лъжици) се запържва празът за няколко минути. Добавят се тиквички и заедно се пържат още 5-6 минути.
4. Посоляват се на вкус, поръсват се с черен пипер и се поставят в цедка няколко минути, за да изтече течността.
5. В купа се разбиват яйцата заедно с млякото, 2 супени лъжици олио и сол на вкус.
6. В друга купа се смесват брашното с бакпулвера и с настъргания кашкавал, и се добавят в сместа с яйцата. Разбърква се добре, за да не останат бучки.
7. В сместа се прибавят и запържените тиквички с праз.
8. Фурната се загрява на 180 градуса. Формичките за мъфини се намазват с масло и се пълнят с приготвена смес (до около 2/3 от обема им).
9. Върху всяко мъфинче се поставя парче от нарязания предварително праз и се пече около 25-30 минути.
Солени кексчета с кашкавал и тиквички
31 Октомври 2014
18285
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари