В купа се смесват всички сухи съставки и се разбъркват добре. След това се добавят маслото и зехтинът. С ръце се претрива така, че да се разнесе равномерно. Сместа трябва да стане на маслени трохи. В този момент се добавя натрошеното сирене и жълтъкът. Размесва се старателно с ръце. Постепенно се слага малко водичка. Когато сместа я поеме, може да се добави още малко, ако все още тестото е твърде ронливо.
Меси се известно време, за да омекне от топлината на ръцете и да стане гладко и по-гъвкаво тесто. Разточва се на лист от 3-4 мм. Изрязват се формички по желание или просто се нарязва на квадрати с нож за пица. Надупча се с вилица или с малка формичка му се вдълбават отпечатъци, за да диша по-добре тестото. Пекат се на 180* С до порозовяване, около 10-15 мин.
Солени крекери с оризово брашно
27 Март 2012
41749
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари