Солени кроасани с кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солени кроасани с кисело мляко
Солени кроасани с кисело мляко
admin
Добавена от: admin
20435
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 мл кисело мляко
300 мл прясно мляко
1 кубче прясна мая
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
2 жълтъка
100 мл олио
1 кг брашно
200 гр. маргарин
250 гр. прясно сирене
200 гр. шунка
30 гр. сусам

1. В подходящ съд се смесват маята, захарта и хладкото прясно мляко и се изчаква маята да шупне. 
2. В голяма купа се смесват киселото мляко и олиото, добавя се маята, посолява се и бавно се добавя брашното. Замесва се тесто и когато започне да се отделя от ръцете, се изважда от съда и се оформят 9 малки топки, покриват се с кърпа и се оставя да втаса. 
3. Всяка топка се разточва на кръг с диаметър 30 см, всички с изключение на последния, се намазват с маргарин, след което се нареждат един върху друг. Оставят се да престоят около 20 минути. 
4. Тестото се проточва възможно по-тънко, с диаметър около 70 см, след което се нарязва на 4 части във формата на кръст, а всяка четвъртинка се разделя на 8 части. 
5. Шунката се нарязва на кубчета и се смесва с прясното сирене. След това по една чаена лъжичка от приготвената смес се поставя на всеки триъгълник и тестото се завива на кифличка. 
6. Оформените кроасани се подреждат в намаслена и набрашнена тава, след което се намазват с жълтък и се ръсят със сусам. 
7. Приготвените кроасани се оставят да втасат около 60 минути, а след това се пекат в предварително загрята фурна при температура от 170 ° C, докато се зачервят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft