Супер идея за вкусна топла закуска или вечеря. Може да ги приготвите с различни плънки и да получите коктейл от вкусове.
1. Включете фурната на 180 градуса, докато приготвяте осморките. В дълбок съд счупете яйцата, добавете щипка сол и бийте с миксер до пенеста смес. Добавете в съда заквасената сметана, олиото и бакпулвера. Отново с миксер разбийте добре.
2. Вземете една кора и с четка нанесете върху цялата й повърхност от приготвената смес с яйца. В началото на кората поставете настъргана шунка (или друг колбас/салам) и завийте на руло. Съединете краищата на рулото (на кръг) и усучете веднъж в средата, за да получите осморка.
3. Повторете същата процедура, докато изчерпате всички кори и плънка (заделете малко за намазване). Наредете осморките в тава за печене. Намажете горната им страна с част от плънката и поръсете със сусам, кимион, маково семе и пр. Отгоре настържете малко масло и печете в предварително загрятата фурна 12-15 минути, т.е. докато получат златисто-жълта коричка.