1. В купа поставяме маята заедно с около 100 мл. хладко мляко и лъжичка захар.
2. В друга купа замесваме тесто с брашното, млякото, олиото и солта, и добавяме разтворената мая.
3. Меси се, докато получим гладко тесто, което не се лепи по съда.
4. Оставяме тестото на топло за около 20-тина минути, за да втаса.
5. В същото време разделяме белтъците от жълтъците. Хубаво разбиваме белтъците, след което в съда с белтъците добавяме сметаната и
сиренето и бъркаме, докато сместа добре се хомогенизира.
6. След това от тестото оформяме 5 топки с еднакъв размер.
7. Всяка топка се разточва във вид на правоъгълник (както е показано на снимката), след което в средата се нанася от приготвената смес. Върху нея се редят кръгчета салам (по избор).
8. Отстрани тестото се нарязва на диагонални ивици с дебелина около 1 см. Припокриват се последователно от едната и от
другата страна.
9. Процедурата повтаряме с всички топки. След това получените плитки се слагат в намазнена тава.
10. Жълтъците се разреждат с малко олио и се разбиват, след което с тях се намазват плитките. Поръсват се със сусам.
11. Пекат се около 40 минути на 180 градуса.
Ако искате сладка версия, като плънка можете да
използвате настъргани ябълки с канела, банани, шоколад и пр.