Солени понички - с кашкавал, който се топи в устата и пухкаво тесто! Не сте яли такива:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Солени понички - с кашкавал, който се топи в устата и пухкаво тесто! Не сте яли такива:
Солени понички - с кашкавал, който се топи в устата и пухкаво тесто! Не сте яли такива:
1503
Солени понички - с кашкавал, който се топи в устата и пухкаво тесто! Не сте яли такива:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Понички - кой не ги обича? Пълни със сладко, шоколад или нежен крем, и покрити с хрупкава глазура - истинска наслада за небцето! Днес обаче ви предлагаме да опитате нещо различно - солени понички ! Вместо с нещо сладко ги напълнете с шунка и кашкавал, и няма да може да им се наситите! Ако не вярвате, опитайте тази лесна рецепта:

Солени понички с шунка и кашкавал

Продукти:

  • 2 яйца
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 8 с.л. пшенично брашно
  • 8 с.л.
брашно от спелта
  • 1 бакпулвер
  • 1/2 чаша олио
  • 1 чаша кисело мляко
  • 50 г шунка
  • 50 г кашкавал
  • 2 малки кисели краставички
  • сусам
  • солени понички

    Приготвяне:

    Яйцата се разбиват, след което се добавят киселото мляко, олиото, брашното от спелта и пшеничното брашно, смесено с бакпулвера. Замесва се тесто.

    Нарежете шунката и киселите краставички на ситно и ги смесете с останалите продукти, след което посолете на вкус. Изсипете сместа в тостер за понички и поръсете със сусам. Или просто пуснете тестото в олио и изпържете до златисто кафяво. Готовите горещи понички поръсете със ситно настърган кашкавал и сервирайте горещи.

    солени понички

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft