Солени понички със сирене
2 Юни 2014
75671
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
На силен огън в тенджера се смесват водата и маслото - докато маслото се разтопи. Добавя се брашното и бързо се разбърква, докато се образува тестена топка.
Сместа се дърпа от котлона и при непрекъснато разбъркване се добавят едно по едно яйцата. Щом се поемат напълно и сместа стане гладка, се добавя настърганото сирене, ситно нарязаният праз или чесън, сол и черен пипер на вкус.
Тавичка за печене се покрива с хартия за печене или се намазва се с масло, след което с лъжица от тестото се гребват понички и се поставят в тавата. Отгоре се настъргва още малко сирене/кашкавал и поничките се пекат 20-тина минути в загрятата фурна (докато бухнат и се зачервят).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари