Солени саралийки за домакини-мераклийки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Солени саралийки за домакини-мераклийки
Солени саралийки за домакини-мераклийки
admin
Добавена от: admin
49557
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

1/2 кубче мая

50-60 мл олио

1/2 чаена лъжичка сол

щипка захар

няколко капки оцет

хладка вода (около 250 - 300 мл)

600 гр. (около) брашно

За плънката:

олио за пържене

по желание - праз, лук, извара
 


Приготвяне на тестото:

1. С малко топла вода и малко захар се захваща маята и се оставя да бухне. 

2. В купа се слага брашното с всички останали съставки и се замесва, като се добави и маята.

3. Тестото се разделя на 8 части.

солени саралийки

4. От всяка част се разточва кора.

солени саралийки 1

5. Всяка кора се разтяга с ръце, като се прехвърля с бързи движения от едната в другата ръка и при това се разтегля. Всяка кора се поръсва с плънката (зеления или извара) и се навива на руло, а след това се навива като охлювче.

солени саралийки 2

солени саралийки 3

Първа плънка - в олио се запържват лукът и празът, докато омекнат.

Втора плънка - извара или сирене, в които може да добавите и печени чушки.

6. Саралийките се подреждат в намазнена тава.

7. Оставят се да втасат.

солени саралийки 5

8. Пекат се във фурната на 180 градуса до зачервяване.

9. Поднасят се с кисело мляко или сметана.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft