Разтворете бирената мая в 150 мл. хладка вода и прибавете брашното. Бъркайте, докато се получи гладка смес. Оставете я да втаса за около 2 часа.
Междувременно почистете сепиите и скаридите. Накълцайте на ситно праза и по няколко стръкчета магданоз, копър и естрагон. Запържете праза и подправките в 2-3 с.л. зехтин, после добавете морските дарове, сол и пипер на вкус и пържете още 5-6 минути. Извадете морските дарове и ги нарежете наситно. Прибавете накълцаните морски дарове към втасалото тесто, разбъркайте и с помошта на лъжица пускайте топки от тестото в силно сгорещен зехтин. Когато бухтите се изпържат от всички страни, ги извадете върху хартия, за да се отцедят от мазнината. Сервирайте ги топли с гарнитура от домати или зелена салата.
Солени топки с морски дарове
4 Юли 2012
3927
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари