Сиренето, маслото и брашното се смесват в дълбок съд, докато се получи компактна маса. Съдът се покрива и се оставя да престои в хладилника за няколко часа (най-добре замесете тестото от вечерта и го оставете да пренощува в хладилника до следващия ден).
Охладеното тесто оставете малко да получи стайна температура и след това го разточете на тънка кора. Добавете толкова брашно, колкото е необходимо, за да не залепва тесто. Нарежете го на ленти в зависимост от желаната дължина на соленките и ги подредете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Намажете ги с жълтък и по желание поръсете с кимион или сусам.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 ° около 15 мин.
Количеството на съставките може да варира в зависимост от количеството соленки, което искате да приготвите, но е важно да запомните съотношението им - 1:1:1.