В голяма купа смесете брашното, маята, биратата и меда. Разбъркайте добре с дървена лъжица, докато получите хомогенна смес, а след това оставете тестото да престои поне 10 минути.
След това добавете обикновеното брашно, зехтина и малко сол. На работния плот наръсете малко брашно и омесете тестото 5 минути, докато стане еластично и добие гладък и лъскав вид. След това сложете тестото в малък съд, намажете с малко зехтин и покрийте с кърпа. Оставете един час на топло място да втаса.
Загрейте фурната на 220 градуса и покрийте няколко тавички с хартия за печене.
Извадете тестото върху работния плот, добавете останалата част от солта и черен пипер на вкус, и още веднъж хубаво измесете С точилка разточете тестото на тънък правоъгълник. След това с помощта на нож изрежете тънки дълги солети. Имайте предвид, че при печене солетите малко ще нараснат, така че ги нарежете малко по-тънки, отколкото искате да бъдат.
Подредете солетите в тавичка на разстояние, за да могат хубаво да втасат. Печете 10-15 минути, като веднъж ги обърнете по време на печенето. Трябва да се зачервят приятно.
Поднесете с чаша бира!