Соленки с извара и ким
22 Декември 2011
31584
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От всички продукти (без жълтъка) се замесва меко тесто. Увива се в найлон и се слага за 30 минути в хладилник. После се изважда и върху кухненски плот се разточва кора с дебелина половин пръст. Режат се ленти с къдраво ножче или се изрязват предпочитани форми.
Соленките се пекат в намаслена тавичка, като се намазват със жълтък. Поръсват се с анасон или ким и се пекат до порозовяване. Подреждат се в купа и се покриват с прозрачно фолио, за да се запазят меки по-дълго.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари