Соленки със сирене
22 Декември 2011
25069
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пресятото брашно с маслото се превръща на трохи.
Слага се стритото сирене на дребно.
Ръси се солта и с кисело мляко се замесва тесто, от което се точи кора.
Кората се сгъва на четири и се оставя да нощува.
На сутринта се точи кора, дебела 1 см.
Режат се кръгове - големина по желание.
Отгоре се мажат с яйце и се ръсят с ким или с маково семе.
Нареждат се в тава, намазана с масло.
Пекат се в силна фурна.
Същите соленки може да се направят и по друг начин.
Режат се два или три различни по големина кръга.
Върху големия кръг се лепи с белтък по-малкият и отгоре най-малкият.
Маже се с жълтък, ръси се ким или маково семе и се пекат.
Поднасят се топли.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари