Солено руло с лютеница
7 Март 2014
12161
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Жълтъците се разбъркват добре с брашното, бакпулвера, сметаната, лютеницата. Добавят се разбитите на сняг белтъци със солта и внимателно се бърка, докато се хомогенизира сместа. Тестото се прехвърля в намазнена и набрашнена правоъгълна тава. Пече се, докато се втвърди на около 150-200 ˚. След това блатът се изважда върху чиста кърпа и се охлажда леко. Намазва се с крем, приготвен от заквасената сметана, разбита със сиренето и чесъна. След това кората се завива на руло с помощта
на кърпата и се оставете за няколко минути да почине.
Рулото се поднася и топло, и студено.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари