Сос "Айоли"
22 Декември 2011
39926
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5 скилидки чесън
1 жълтък
250 мл. зехтин
1 щип. сол
3 с.л. лимонов сок
1 ч.л. вода
Време: 5 минути
Начин на приготвяне на Сос Айоли:
Счуканите скилидки чесън (5 скилидки) се разбиват с жълтъка (1 бр) и зехтина (250 мл.) в миксера. Прибавят се сокът от лимон (3 с.л.), водата (1 ч.л.), солта (1 щип.) и пак се разбива. Сосът е готов. Поднася се към рибни и месни ястия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари