Сос от круши
9 Май 2012
10930
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
6 бр. круши
1/3 ч.ч. мед
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
4 зърна карамфил
сол на вкус
Измийте крушите, нарежете на малки кубчета е сложете в тенджерка. Добавете меда, лимоновия сок, солта, канелата, джинджифила и карамфила. След като заври, съдът се покрива с капак и се задушава за около 15 мин при постоянно бъркане. Сваля се от огъня и се претрива през сито или с пасатор, и докато е горещ, се слага в затолени буркани и херметически се затваря. Може да се съхранява до 1 месец в хладилник. Сосът е превъзходен за пържено пиле, свинско и телешко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари