500 гр. патладжани
1 супена лъжица зехтин
половин скилидка чесън, нарязана
190 гр. пресни чушки, нарязани
150 мл нискомаслено кисело мляко
сол
черен пипер
25 гр. маслини, нарязани
225 гр. карфиол
225 гр. броколи
125 гр. мoркoви, нарязани на ленти
Загрейте фурната на 200 градуса. Набодете кората на патладжаните с вилица и ги поставете в тавичка. Печете около 40 минути, докато омекнат.
Оставете ги да се охладят и ги нарежете на половинки. Извадете вътрешността с лъжица и я поставете в чиния. Разбийте патладжаните, зехтина, чесъна и пиперката в блендер, добавете кисело мляко, след това сол и черен пипер на вкус. Прибавете маслините и поставете в хладилник за 30 минути. Сварете карфиола и броколите, след което ги измийте със студена вода. Поднесете сварените зеленчуци и суровия морков със соса.