Сос от печени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сосове
Сос от печени домати
Сос от печени домати
admin
Добавена от: admin
6741
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1,5 кг домати
1 голяма глава лук
2 моркова
4 склилидки обелени, цели чесън
2 с л зехтин
сол
черен пипер
подправки (по желание - кориандър, кимион, ким, чубрица)

Доматите се разрязват на две.
В голяма тава се поставят доматите,нарязаният лук на полумесеци, морковите (нарязани на кръгчета) и чесънът.
Отгоре се залива със зехтина и се омесва внимателно, доматите трябва да останат долу (с дупето нагоре).
Посипва се със сол, черен пипер и подправките.
В предварително загрята фурна 200 С и се пече около 45 минути.
Ако зеленчуците започнат да изгарят намалете фурната с 10-15 С.
От готовите домати се маха кожицата с помощта на вилица.
Изчистените домати и останалите зеленчуци включително сока, който се отделил по време на печенето се поставят в блендер.
Запеченият доматен сос се приготвя до желаната консистенция.
Може да бъде съхраняван седмица в хладилника, фризер - до 3 седмици.
Вариации:
- в готовия сос може да бъдат добавени маслини, каперси и пресен босилек
- готовия сос може да бъде ползван за пиле или просто с филия хляб
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft