Сос от червени и черни боровинки
10 Септември 2012
17975
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
250 гр. замразени или пресни черни боровинки
250 гр. замразени или пресни червени боровинки
5 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
2 с.л. червено вино
3/4 чаша вода
1 ч.л. прясно смляно индийско орехче
2 ч.л. канела на прах
1 ч.л. балсамов оцет
1 с.л. настъргана лимонова кора
2 скилидки чесън
Сложете всички продукти в по-дълбок съд на предварително загрят котлон и ги оставете да къкрят за около 30-40 минути, докато течността се изпари и се образува гъст сос. Използвайте преса за картофи (решетъчна лъжица), за да намачкате боровинките, докато сосът стане гладък. Може да го оставите и в този вид, ако предпочитате плодчетата едри. Поднесете на стайна температура към печено пуешко или пилешко месо, а също и към дивеч.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари