Сос Фрикасе
24 Юли 2013
89881
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното се пресява и размива на кашица в купичка със 100 мл хладка вода. В тенджера се налива 50 мл олио поръсва се щипка сол и съдът се поставя на загрят котлон. След като загрее, се налива брашнената каша и съдът се оттегля от котлона. Бърка се енергично с дървена шпатула. Връща се тенджерата на котлона, докато леко се позапържи брашното /1- 2 минути/. На тънка струйка се налива 200 мл прясно мляко. Бъркането продължава до сгъстяване. След това се налива още 100 мл вода. Отново се бърка енергично. След като посгъсти, котлонът се изключва. Наръсва със сух, стрит тарос. Сосът служи за поливане на печено пилешко месо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари