15 мл. зехтин
1 голяма глава кромид лук, нарязана на ситно
1 консерва x 425 гр. домати (на парченца)
1 кг. замразен зеленчуков микс
захар, сол и прясно смлян черен пипер
2 пак. инстантен сос (на прах, с вкус на чесън или друг - по желание)
400 мл. вода
250 мл. настъргано сирене чедър
6 опаковки x 250 мл. предварително приготвено и овкусено картофено пюре (може и същото количество домашно приготвено пюре)
45 мл. разтопено масло
30 мл. нарязан магданоз
Загрейте зехтина в дълбок тиган и добавете лука. Задушете го, докато стане прозрачен. Добавете доматите и замразените зеленчуци. Подправете на вкус и оставете да заври. Гответе без капак, като разбърквате често, докато течността намалее значително.
Разбийте соса на прах (може да използвате и готова инстантна крем супа) с водата и го добавете към зеленчуците. Бъркайте до сгъстяване. Отстранете от огъня, разбъркайте вътре сиренето и излейте сместа в намазнена тавичка.
С лъжица разпределете картофеното пюре отгоре равномерно над зеленчуците. Смесете разтопеното масло и го поръсете отгоре. Запечете за 10 минути във фурна, загрята предварително на 190ºC. Поднесете ястието топло.