![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
6 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1 чаша захар
2 1/2 ч.л. лимонов екстракт
1 чаша бадемово брашно (пресято)
Лимонена глазура:
1 1/2 с.л. масло
около 2 чаши пудра захар
кората на 1 лимон
сока от 2 лимона
бадемово мляко
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло стените и дъното на форма с подвижно дъно и облепете дъното й с хартия за печене, намаслете и хартията. Разбийте белтъците с миксер в дълбока купа, докато образуват връхчета (но не на прекалено твърд сняг). Разбийте жълтъците и ги излейте наведнъж към белтъците. Разбивайте, докато се хомогенизират напълно, добавете захарта и лимоновия екстракт. Разбийте и тях, докато се усвоят.
Пресейте брашното и внимателно го добавяйте на порции към сместа. Излейте готовото тесто във формата и печете 30-35 минути като проверявате готовността на сладкиша с клечка. Времето за печене може да варира според вида на фурната.
Оставете сладкиша да се охлади 15 минути, след това махнете пръстена на формата и го извадете върху тортена чиния.
За глазурата: Разтопете маслото в купа, добавете пудрата захар малко по малко, като я редувате с лимоновия сок. Когато всичко се смеси добре, добавете бадемовото мляко лъжица по лъжица, за да получите гъстата консистенция на глазура. Нанесете я на гладък слой върху още топлия сладкиш и оставете да се стече по ръбовете му.