Сочен пай с дъх на лято - бърз и лесен
21 Август 2015
11467
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 гр. шпецле (300 гр. брашно, 3 яйца, щипка сол, около 200 мл вода)
черен пипер
150 гр. настърган кашкавал
подправки на вкус 150 мл прясно мляко
100 мл сметана с неутрален вкус
4 яйца
250 гр. чери доматчета
Пригответе от продуктите смес за шпецле (домашна паста) и с помощта на едро ренде я настържете директно върху вряща вода. Варете, докато формичките изплуват на повърхността.
Смесете млякото, яйцата, сметаната и 100 гр. кашкавал, и подправете на вкус. Намажете формата за печене с мазнина и изсипете вътре свареното шпецле. След това залейте с млечната смес.
Печете на 200 градуса около 10 минути. Покрийте с кръгчета кашкавал, поръсете останалия кашкавал и допечете до разтопяване на кашкавала (още 10-15 мин.).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари