500 гр. картофи
250 гр. сирене
1 глава лук
2 яйца
черен пипер на вкус
1 к.ч. олио
точени кори за баница
50 гр. краве масло
олио за тавата
Обелете картофите, настържете ги и ги разбъркайте с натрошеното сирене и ситно нарязаните лук и джоджен. Добавете разбитите яйца, черния пипер и 1/2 от олиото, след което разбъркайте сместа добре. Намажете с олио голяма тава и поставете на дъното й 3 листа от корите за баница, като мажете всяка с мазнина. Изсипете сместа върху корите и я покрийте с останалите кори, като отново намазните всяка всяка. Върху най-горната кора разпределете маслото, нарязано на парчета. Сложете пататника да се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Готов е, когато се зачерви отгоре.
Автор: lakomnik.bg