Прост, сочен и вкусен сладкиш с приятен аромат на портокал, допълнен с аристократичния вкус на черен шоколад. Сочността се запазва и през следващите дни.
Загрейте фурната на 180 градуса. Настържете кората от портокал, после го обелете. Оставете настрана кората, а портокала поставете в блендер и го смелете добре.
В купа разбийте първо размекнатия маргарин със захарта. След това добавете яйцата едно по едно, като разбивате около 1 минута преди добавянето на всяко следващо.
Добавете сладката сметана, след което намалете скоростта на миксера и добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера. Прибавете още пюрето от портокал и накрая на ръка объркайте нарязания шоколад и захаросаните цитруси.
Сместа изсипете в намазнена силиконова форма за хляб или ако нямате такава - в метална, предварително застлана с намазнена хартия за печене. Печете около 45 минути.
Изпечения сладкиш оставете да изстине във формата, след това го извадете. Отгоре поръсете с пудра захар