Сочен сиропиран тиквеник

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Сочен сиропиран тиквеник
Сочен сиропиран тиквеник
admin
Добавена от: admin
23120
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кори - 500 гр.
тиква - 600 гр.
орехи - 1/2 ч.ч.
галета - 2 с.л.
канела -2 ч.л.
захар- 1 и 1/2ч.ч.
олио - 200 мл.

За плънката тиквата се настъргва на едро ренде и се запържва в 100 мл. олио. След което се разбърква с 1 ч.ч. захар, орехите, канелата и галетата.

Корите се нареждат в тава, обилно намазана с олио, като през 3 кори се слага от плънката. Отгоре завършваме с 3-4 кори;

Режем като торта на триъгълници и поливаме с останалото олио. Печем в умерена фурна до зачервяване.

След като извадим тиквеника от фурната, го заливаме топъл със студен сироп от 1/2ч.ч. захар + 1/2 ч.ч. вода. Завиваме да се задуши.

Да Ви е сладко! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft