Копринен сладкиш с вишни и грис: Вълшебен десерт, който те разтапя отвътре!
28 Март 2024
3068
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Представете си само - пухкав пандишпан, допълнен с неустоимия и леко тръпчив вкус на пресни вишни! Перфектният десерт с дъх на лято и свежест, а ние имаме за вас лесната рецепта. Ето необходимите продукти за фантастичния Сочен сладкиш с вишни :
Сочен сладкиш с вишни
Продукти:
- 5 белтъка
- 8 лъжици захар
- 1 ванилова захар
- 5 жълтъка
- 200 мл кисело мляко
- 50 мл олио
- 50 мл прясно мляко
- 200г грис
- 200 г брашно
- 1 бакпулвер
- 100-150 г вишни
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
В купа се разбиват белтъците със захарта и ваниловата захар.
Към сместа добавете жълтъците, киселото мляко, млякото и олиото. Разбийте отново.
След това добавете брашното, гриса и бакпулвера. Разбийте и след това добавете вишните, предварително почистени от костилките и оваляни в брашно.
Прехвърлете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Пече се от 30 до 35 минути, в загрята на 200 градуса фурна.
Изпеченият сладкиш се поръсва с пудра захар. Нарежете и сервирайте.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари