кисело мляко - 400 гр.
захар - 1 ч.ч.
какао - 3 с.л.
олио - 1/2 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
брашно - 2 ч.ч.
захар - 2 ч.ч.
вода - 2 ч.ч.
лимонена киселина - 1 щипка
есенция - по избор
масло - 125 гр.
пудра захар - 1 ч.ч.
жълтъци - 2 бр.
смлени орехи
шоколад
Разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното до хомогенна смес. Изсипваме я в намазнена и набрашнена тавичка. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
С горещият сироп, приготвен от захарта, водата, лимонената киселина и есенцията се залива изстиналият сладкиш. Приготвяме крем от маслото, пудрата захар и жълтиците (разбиваме ги до пухкава смес с миксера), след което нанасяме крема върху изстиналия сиропиран сладкиш.
Отгоре настъргваме шоколад и поръсваме със смлени орехи.
Оставяме сладкиша на студено за няколко часа (най-добре цяла нощ).