Сочен тиквен пай

вход през zajenata.bg
Сочен тиквен пай
admin
Добавена от: admin
8484
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

2 чаши брашно (от които 1-2 супени лъжици царевично, а останалото пшенично или смесено пълнозърнесто и пшенично)
1 супена лъжица захар
120 гр. масло, нарязано на кубчета
4-5 супени лъжици студена вода

Продукти за плънката:

¾ чаша захар
1 ч.л. канела
½ чаена лъжичка смлян джинджифил
¼ чаена лъжичка смлян карамфил или индийско орехче
яйца
600 гр. пюре от тиква
½ чаша оризово мляко на прах, неразтворено

Смесете брашното и захарта, след което добавете кубчетата масло и разбъркайте с пръсти или с пасатор.

Добавете една по една лъжиците студена вода и разбъркайте тестото, докато успеете да го съберете на топка.

Сложете тестото в хладилника, докато приготвяте плънката. 

Тестото може да се направи и няколко дни по-рано и да стои в хладилник, докато не ви потрябва, или да се замрази.

За плънката: разбъркайте добре всички съставки в пластмасов съд.

Разточете тестото с точилка и го поставете на дъното и страните на форма за пай с диаметър 20-25 см, предварително намазана с масло.

Излейте плънката върху тестото. Поставете пая да се пече на 250 ° C около 15 минути, а през това време от остатъците от тестото може да направите декоративни форми и да ги подредите върху плънката.

Намалете температурата на 200 ° C и печете пая още половин час или докато плънката се втвърди.

Сервирайте с кафе или чай.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft