За тестото:
2 чаши брашно (от които 1-2 супени лъжици царевично, а останалото пшенично или смесено пълнозърнесто и пшенично)
1 супена лъжица захар
120 гр. масло, нарязано на кубчета
4-5 супени лъжици студена вода
Продукти за плънката:
¾ чаша захар
1 ч.л. канела
½ чаена лъжичка смлян джинджифил
¼ чаена лъжичка смлян карамфил или индийско орехче
2 яйца
600 гр. пюре от тиква
½ чаша оризово мляко на прах, неразтворено
Смесете брашното и захарта, след което добавете кубчетата масло и разбъркайте с пръсти или с пасатор.
Добавете една по една лъжиците студена вода и разбъркайте тестото, докато успеете да го съберете на топка.
Сложете тестото в хладилника, докато приготвяте плънката.
Тестото може да се направи и няколко дни по-рано и да стои в хладилник, докато не ви потрябва, или да се замрази.
За плънката: разбъркайте добре всички съставки в пластмасов съд.
Разточете тестото с точилка и го поставете на дъното и страните на форма за пай с диаметър 20-25 см, предварително намазана с масло.
Излейте плънката върху тестото. Поставете пая да се пече на 250 ° C около 15 минути, а през това време от остатъците от тестото може да направите декоративни форми и да ги подредите върху плънката.
Намалете температурата на 200 ° C и печете пая още половин час или докато плънката се втвърди.
Сервирайте с кафе или чай.