2 яйца
70 гр захар
120 гр брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица какао на прах
200 мл прясно мляко
70 мл олио
3 супени лъжици мармалад или конфитюр (в случая е използван конфитюр от боровинки)
За заливката:
100 гр захар
100 гр. масло (маргарин)
50 мл вода
100 гр орехи (смлени)
2 супени лъжици шоколадов крем (течен шоколад)
Разбийте белтъците със захарта, след което постепенно добавете жълтъците.
В сместа добавете млякото, олиото, няколко супени лъжици мармалад и разбъркайте добре.
Брашното разбъркайте с бакпулвера и какаото. Добавете брашнената смес в яйчената и отново разбъркайте добре.
Покрийте съда за печене (20 x 20 см) с хартия за печене и вътре изсипете тестото.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути.
Междувременно пригответе заливката. Смесете в тенджерка на умерен огън водата, захарта и маслото и ги разтопете. Добавете течния шоколад и орехите и разбъркайте добре.
Набодете още топлия сладкиш с вилица на няколко места и веднага го залейте с топлия шоколадов сос.
Оставете сладкиша да се охлади, а след това го сложете в хладилник няколко часа, за да се втвърди хубаво. Нарежете на кубчета и поднесете.