Разбийте сметаната със захарта и добавете изварата. Разтопете желатина (предварително набъбнал в малко вода) на слаб огън, оставете го да изстине и го изсипете в сместа със сметаната. Отделете една трета от крема в друг съд и добавете какаото. Потапяйте бисквитите в млякото, смесено с рома, и ги поставяйте на един ред в продълговата тавичка, след което върху тях разпределете половината от белия крем. След това поставете още един ред бисквити, потопени в мляко и ром, и върху тях поставете какаовия крем. Покрийте отново с ред напоени бисквити, залейте ги с останалия крем и завършете с последен ред бисквити. Залейте тортата с разтопен шоколад и щом стегне добре в хладилника, поръсете с шоколадови стърготини.
Украсата може да е по желание - с още крем, кокос, сметана и пр.