![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
5 яйца
150 гр масло
150 гр пудра захар
2 опаковки бял шоколад (за готвене)
1 пакетче бял шоколад (млечен)
2 супени лъжици галета
100 мл сметана (за пълнежа)
1 жълтък (за пълнежа)
40 гр захар
1 чаена лъжичка ванилова захар
½ чаена лъжичка нишесте
В тенджерка на котлона разтопете маслото с пудрата захар.
В разтопеното масло постепенно добавяйте от шоколада за готвене и млечния шоколад.
След като и шоколадът се разтопи, добавете едно по едно яйцата, като при това постоянно разбърквате. Накрая добавете и галетата.
Намажете форма за торта с масло и поръсете с малко галета. Изсипете вътре сместа и печете на 200 градуса около 25-30 минути.
В малък съд сварете сметаната за готвене с ваниловата захар.
Разбийте жълтъка със захарта и нишестето.
Смесете жълтъчната и сметановата смес и поставете на огъня, като бъркате постоянно, докато се сгъсти.
С получения крем намажете готовата торта. Поднесете топла или студена, вкусът винаги е феноменален!