2 кг картофи
8 бр. яйца, твърдо сварени, настъргани
4 бр. едри кисели краставички, настъргани
3 скилидки чесън, пасирани
250 г майонеза
2 големи стръка целина, нарязани на ситно
2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
4 с.л. горчица
4 с.л. лимонов сок
4 с.л. сок от кисели краставички
2-3 с.л. зехтин
1 пълна ч.л. сол
черен пипер
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на тънки шайби. Ако са големи, се разполовяват по дължина и след това се режат на шайби. Смесват се майонезата, чесънът, лимоновият сок, сокът на краставичките, горчицата, зехтинът, солта и пипера. Всичко се разбива добре с тел, до пълно смесване. Слагат се краставичките, яйцата, целината и магданозът, и се разбъркват добре с вилица. Сосът е доста солен и интензивен, но след добавянето към картофите е точно както трябва. 2/3 от соса се излива върху картофите и се обърква добре. Оставя се да престои няколко часа в хладилник, най-добре цяла нощ. Сосът също се държи в хладилник. При сервирането салатата се залива с останалия сос и се украсява с нарязан магданоз.