Днес ще ви представим една по-необичайна рецепта за крем-баница . Всъщност е нещо между баница и щрудел, но съчетава най-доброто и от двете.
Крем баница с вишни
Продукти:
500 гр. кора за баница
1 л прясно мляко
200 гр. захар
3 пак. пудинг ванилия
100 мл олио
200 гр. грис
200 мл кисело мляко
1 ванилова захар
1/2 бакпулвер
3 яйца
300 гр. вишни
Начин на приготвяне:
1. Сложете 700 мл от млякото в тенджера, добавете 7 супени лъжици захар и загрейте на огъня, а в останалите 300 мл разтворете пудинга на прах.
2. Щом млякото заври, бавно и при непрекъснато бъркане добавете разтворения пудинг, и варете до сгъстяване.
3. Прехвърлете пудинга в купа, добавете 40 g масло (по желание), покрийте с фолио и оставете да се охлади. Докато пудингът се охлажда, пригответе заливката за корите.
Разбийте яйцата с бъркалка и постепенно започнете да добавяте захарта. След това добавете олиото, киселото мляко, гриса, ваниловата захар и половин пакетче бакпулвер. Разбъркайте всичко хубаво.
5. Започнете да правите баницата на принципа - 4 кори, на всяка от тях малко от заливката, на 3-тата от вишните и най-отгоре - пудинг. След това завийте и четирите на руло.
6. Повторете процеса, докато свършат корите, вишните и крема. Намажете рулата с останалата заливка.
7. Поставете ги в тава за печене и печете 30 минути на 180 градуса по Целзий, а по желание поръсете с пудра захар.