1 опаковка бутер тесто
За крема:
1 л прясно мляко
2 пакетчета пудинг ванилия
2 яйца
2 пакетчета ванилена захар
5 с.л. брашно
10 с.л. захар
Разточете тестото на две кори с големината на тавата. Едната поставете в правоъгълна тавичка, а втората нарежете на толкова парчета, колкото планирате да са порциите. Парчетата тесто и кората се изпичат в загрята фурна за около 5-7 минути, докато се зачервят. Изваждат се и се охлаждат.
Съставките за крема се разбъркват в малко прясно мляко и получената кашичка се прибавя към врящото останало мляко. Вари се на тих огън при непрекъснато бъркане, докато се получи крем. Оставя се да се охлади. Маслото се разбива със пудрата захар и се добавя към крема, като се разбива много добре, за да стане хомогенна смес. Полученият крем се разпределя върху първата изпечена кора, заглажда се. Сметаната се разбива, намазва се върху крема, а отгоре се подреждат изпечените парчета тесто. Крем питата се оставя да се охлади напълно, за да стегне добре кремът, след което се нарязва на порции по очертанията на парчетата тесто. Отгоре се украсява с плодове според сезона или плодове от сладко, компот и пр.