Опитните готвачи се шегуват, че италианците са най-благоговейни към традиционните рецепти на своите национални ястия . Но дори и най-взискателният италиански маестро ще се съгласи - нашата лазаня с патладжан е достойна алтернатива на класическата рецепта! Виждате ли, италианската кухня, както всички кухни на народите от Средиземноморието, много уважават зеленчуковите ястия. Защото патладжанът във високия сезон ще бъде идеалният материал за необичайна, но много вкусна лазаня!
Лятна версия
Патладжанът е зеленчук не само вкусен и питателен, но и много полезен . Разбира се, традиционната лазаня е много апетитна, но, уви, не за всеки. Тук нашата версия на обожаваното от милиони ястие идва на помощ ! Опитайте, експериментирайте и определено няма да съжалявате!
съставки
4 патладжана
250 г кори за лазаня
50 г пармезана
100 г моцарела
60 г масло
2 чл. л. мъчение
500 мл мляко
сол
индийско орехче
готвене
Патладжанът се нарязва на филийки, посолява се на вкус, оставя се да почине 10 минути. След това запържете резените патладжан в сух тиган до готовност.
Разтопете маслото в дълбока купа. Добавете брашното и индийското орехче и разбъркайте добре. Като бъркате непрекъснато, бавно изсипете млякото в купата. Посолява се. Продължете да бъркате, докато масата се сгъсти. Сосът е готов.
Намажете дъното на съда със соса, редете корите за лазаня, резените патладжан, настъргания кашкавал и соса. Имайте предвид, че горните слоеве на ястието трябва да са сосът и сиренето.
Покрийте лазанята с фолио. Пече се 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Отстранете фолиото 5 минути преди да е готово, за да може лазанята да покафенее.
И така, лазанята с патладжан е готова. Ще видите, нашата версия на ястието по нищо не отстъпва на класическата. Семейството ви определено ще оцени вашите усилия. Добър апетит!