Сочна макаронена баница на спирали с много сирене
3 Април 2016
12180
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. Във врящата вода сложете малко сол и олио, след което сварете макароните за няколко минути - да не се разкашкват. Отцедете ги от водата, в която са се варили, и ги изплакнете със студена вода, след което отцедете отново.
2. В по-голяма купа натрошете сиренето, добавете яйцата, олиото и газираната вода, и объркайте всичко с вилица. Ако е необходимо, прибавете сол, в зависимост от солеността на сиренето.
3. Към тази смес добавете отцедените макарони и разбъркайте, за да се поемат хубаво от сместа.
4. Изсипете всичко в намазнена тавичка и разстелете равномерно.
5. Печете в продължение на около 25 минути при 170 градуса, покрито за първите 15 минути, след което премахнете капака (или фолиото) и допечете до хубав кафяв цвят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари