Сочна мусака с патладжани по гръцки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Сочна мусака с патладжани по гръцки
Сочна мусака с патладжани по гръцки
admin
Добавена от: admin
17441
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 патладжана (със среден размер)
500 гр. кайма смес
2-3 моркова
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
Вегета, сушен или пресен магданоз, индийско орехче и малко канела (по желание), а може да сложите и мащерка, риган, ...
малко олио
За заливката:
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици брашно
400 мл прясно мляко
сол, индийско орехче, черен пипер на вкус
2 яйца
200 гр. заквасена сметана
подправки на вкус

1. Обелете патладжаните и ги нарежете на кръгчета с дебелина около 8 мм. Сложете  ги да се запекат на грил тиган, а може и на скара. 

2. Лука и морковите нарежете в кухненския робот и ги сложете да се запържат до прозрачно. След това добавете и месото, и запържете и него. Подправете на вкус. 
3. В тавичка наредете ред патладжани, ред месо и така догоре. 
4. За соса сложете маслото и олиото да се загреят и смесят в касерола, добавете брашното и го запържете, след което прибавете топлото мляко. Бъркайте до сгъстяване и след това подправете. 
5. Залейте мусаката със соса и я сложете да се пече на 200 градуса до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft