Сочна пудинг торта от козунак
21 Април 2012
58694
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарязваме стария козунак на не много дебели филии. Нареждаме ги в подходящ съд (широка тава или поднос). През това време приготвяме нишестения крем според указанията на опаковката: слагаме да кипне млякото, след което го отстраняваме от огъня и към него добавяме размитото в 4 с.л. мляко и 5 с.л. захар нишесте. Връщаме на слаб огън и бъркаме, докато кремът се сгъсти. Сиропираме козунака с част от компота, по желание могат да се добавят и част от плодовете. Отгоре намазваме с 1/3 от крема, отново редим козунак, сиропираме го и пак крем - така, докато ни свършат продуктите. Завършваме с нишестения крем и украсяваме тортата с пресни плодове, шоколад, кокос или според фантазията.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари