Знаем, че и вие като нас обожавате ябълковите сладкиши , затова бързаме да ви представим поредното плодово изкушение за есенно-зимния сезон. Сочна ябълкова торта - фин вкус, божествен аромат и лесна за приготвяне.
Сочна ябълкова торта
Продукти:
За тестото:
125 гр. масло
300 гр. брашно
1/2 супена лъжица бакпулвер
малко сол
1 яйце
30 гр. овесени ядки
За пълнежа:
3-4 кисели ябълки
35 гр. брашно
0 гр. захар
1/2 супена лъжица канела
индийско орехче
Приготвяне:
Разбийте размекнатото масло със захарта, добавете бакпулвера и малко сол. Накрая сложете яйцето. Поставете хартия за печене върху тавата и сложете 2/3 от тестото, като го притиснете с пръсти към дъното. Смесете останалата трета от тестото с овесените ядки и го сложете на студено.
Печете 15 минути на 180 градуса, след това извадете и оставете да се охлади за 5 минути. През това време обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Смесете ги с брашно и захар. Изсипете върху полупеченото тесто.
Останалата трета от тестото, смесено с овесените ядки, го омесете с ръце и поръсете с пръсти върху пълнежа от ябълки. Печете още половин час, докато получите тъмно златист цвят. Оставете да се охлади в тавата за печене. Извадете внимателно с хартията за печене и нарежете на парчета.