Фантастична рецепта за ябълкова торта , която ще се хареса на цялото семейство. Най-хубавото ѝ е, че не се пече като обикновените сладкиши, а само се редят вкусен слой след вкусен слой.
Непечена ябълкова торта
Продукти:
Основа:
бисквити
За ябълковия пълнеж:
500 грама настъргани ябълки (около 6 бр.)
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче ванилов пудинг
Около 100 милилитра вода
За следващия слой:
1 пакетче ванилов пудинг
500 мл прясно мляко
200 г масло
Захар на вкус
350 мл бита сметана
За горния слой:
150 мл млечен шоколад + 150 мл сметана
Приготвяне:
Първо пригответе пълнежа.
Обелете ябълките и изрежете семките, настържете ги и ги запържете за кратко.
Смесете ваниловия пудинг и захарта във водата и след това разбъркайте с ябълките, докато масата започне да ври.
Подредете бисквитите във формата.
Разпределете ябълковата маса върху бисквитките, заравнете и оставете да изстине.
Сварете гъст крем от млякото, пудинга и захарта, оставете да изстине, добавете мекото масло и разбийте добре.
Намажете с готовия пудинг крем ябълките, загладете и отгоре поставете разбитата сметана.
Накрая разтопете млечния шоколад на водна баня и смесете със сметаната.
Ако глазурата е твърде течна, оставете я да се охлади леко на стайна температура, за да се втвърди, и нанесете върху тортата.
Пожелаваме ви добър апетит!