![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
500 грама бутер тесто
1 бутилка Спрайт (0,33 л)
2 големи ябълки
300 гр. масло
4 с.л. захар (може да се увеличи)
Разделете тестото на 2 правоъгълника (ако е цял лист). Нарежете всеки на 6 равни правоъгълни парчета. Всяко от тях разделете на две по диагонал. Сложете от плънката - филийки ябълки, предварително обелени и почистени от семената. Тук, ако искате, можете да добавите захар, ванилия, канела. Завийте тестото на кроасани в посока от широкия край към острия. Сложете получените 12 кифлички в ненамазнена тава. Процедирайте по същия начин с останалото тесто. Разтопете маслото на слаб огън. Добавете захарта. Разбъркайте добре. Залейте с разтопеното масло кроасаните, след което излейте равномерно отгоре и бутилката Спрайт. Т.к. маслото е горещо, ще се образуват малки бели зрънца (няма проблем). Печете във фурната за 20-25 минути при температура 200-220 градуса, след което охладете и поднесете. Получават се много нежни, меки, сочни кроасани, достойни да ги приготвите за всеки повод!