Сочни кръчмарски кюфтета - ето с какво мариноват каймата в ресторантите, за да ядем крехко и сочно месце:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Сочни кръчмарски кюфтета - ето с какво мариноват каймата в ресторантите, за да ядем крехко и сочно месце:
208916
Снимков материал: pixabay.com
Сочни кръчмарски кюфтета - ето с какво мариноват каймата в ресторантите, за да ядем крехко и сочно месце:

Когато за първи път опитахме тези кюфтенца в кварталната кръчма, сякаш не бяхме вкусвали нещо по-сочно и крехко. Оказа се, че една съседка работи в кухнята на въпросното заведение - именно тя ни разкри тайната на най-сочните и крехки кръчмарски кюфтета .

Оказа се, че цялата работа е в маринатата! Да, ще се изненадате, но в ресторантите мариноват каймата по специален начин. Ето как става:

Тайната на най-сочните кръчмарски кюфтета

сочни пържени кюфтета

Първо е важно да не използвате готова кайма, а месо, което сами да смелите. След като сте направили кайма от два вида месо (например: свинско + говеждо, свинско + пилешко) с помощта на месомелачка (или сте накълцали месото с нож) и сте добавили любимите си подправки към нея (може и само черен пипер), не солете месото в никакъв случай!

Налейте много студена газирана вода в следното съотношение - 150 мл газирана вода на 1 кг кайма.

Разбъркайте и прехвърлете сместа в найлонов плик.

Завържете го и започнете да "биете" каймата в плота на масата.

Поставете каймата в хладилника, така че да се маринова поне 3 часа.

Точно преди пържене на кюфтетата, добавете лука и солта към каймата.

Изпържете кюфтенцата както обикновено.

Резултатът ще впечатли и най-изисканото небце!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft