Сочни макарони на фурна с бешамел
22 Февруари 2014
20475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Макароните се сваряват във вряща подсолена вода. Щом са готови, се охлаждат под студена струя, отцеждат се и се прехвърлят в тавичка. Отгоре се разпределя натрошеното сирене/извара. Яйцата се разбиват с киселото мляко и с тази смес се заливат макароните. Тавата се пъха във фурната на 200 градуса за около 15 минути.
През това време се приготвя бешамелът: в тиган се разтопява маслото. Добавя се брашното и се бърка интензивно, за да не се образуват бучки. Накрая се прибавя на тънка струйка млякото и сместа се оставя да покъкри при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Макароните се изваждат от фурната, заливат се с бешамела и се оставят да се запекат до зачервяване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари