500 гр. макарони
1 литър прясно мляко
около 400 500 мл вода
6 супени лъжици масло или маргарин (не е задължително)
на вкус: сол, смесени сухи подправки, черен пипер
500 гр. пресни гъби
200-300 гр. бекон или свински врат (за предпочитане пушени)
6 парчета топено сирене
по желание пресен или сух босилек
В голяма тенджера сложете макароните, млякото, водата, маслото, смесените подправки, сол и черен пипер на вкус. Оставете да се вари на умерен огън около 20-тина минути. Разбърквайте от време на време, за да не залепнат макароните за дъното.
Докато макароните се варят, нарежете пресните гъби и ги запържете в горещо олио. Желателно е олиото да е горещо, за да се задушат и да пуснат малко течност.
Нарежете и пушеното месо и то добавете в гъбите да се запържи. Прибавете месото, щом течността от гъбите се изпари.
Когато течността в тенджерата с макарони почти се изпари, добавете топеното сирене, след това сместа с гъбите и месото и хубаво разбъркайте.
Ако желаете, може да добавите пресен или сух босилек. Това е!