Сочни печени картофки със сметана и кашкавал
7 Юли 2015
16372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг картофи
скилидка чесън
300 гр. обикновена сметана
250 мл прясно мляко
100 гр. настърган кашкавал
лъжица заквасена сметана
сол, черен пипер
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Натрийте тавичката с обелената и разрязана скилидка чесън. Нарежете картофите на тънки кръгчета, след което ги подредете в тавата, така че да се застъпват.
2. Смесете сметаната, млякото, кашкавала и заквасената сметана, посолете на вкус и добавете черен пипер, след което със сместа равномерно залейте картофите. При необходимост добавете още малко сметана.
3. Запечете във фурната около 45 минути, докато ястието се зачерви и картофите омекнат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари