Пилешки бутчета 800 g
печурки 300 g
Чесънът 3 скилидки
Бяло сухо вино 100 ml
вода 250 ml
горчица 2 супени лъжици
сметана 150 ml
масло 30 г
Зехтин 2 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус
подправки на вкус
В нашия дом обожаваме да хапваме пилешки бутчета, почти през вечер си правим във всякакви вариации! Харесва ми, че тази част е изцяло оформена с кожа, която може да се опече и след това да се сервира дори и в сос.
Пилешките бутчета с гъби са шедьовър с намек за френска кухня: в съставките ще откриете бяло вино, горчица и сметана. Можете също така да добавите клонка от пресен розмарин или мащерка, като по този начин давате на соса пикантен привкус
Загрейте тигана с растително олио, добавете масло, оставете да се стопи. Запържете бутчетата от всички страни, докато станат златисто- кафяви, извадете ги от тигана. Едро нарежете изчистените гъби и чесъна, изпратете ги в тигана, където пилето е пържено. Изсипете виното, водата и горчицата в тигана. Оставете сместа да заври, след това добавете сметаната и разбъркайте соса на слаб огън за около 10 минути, добавете сол и черен пипер.
Изсипете соса в тавата за готвене, отгоре наредете бутчетата и поставете ястието в предварително загрятата фурна до 180 градуса за 20-25 минути.
Честито! Вкусните сочни бутчета са готови и просто трябва да заври ориза или картофите с тях. Или може би искате нещо необичайно? Ако ви харесва рецептата, не забравяйте да я споделите с приятелите си!