2-3 с.л. мазнина
4 парчета пилешки гърди (филе)
1 консерва ананас (на шайби)
соев сос
В нагорещен тиган се поставя мазнината (зехтин или олио), и пилешкото се запържва до златисто. След като филето е запържено добре, се изважда в отделен съд,а в тигана с мазнината се поставят парченцата ананас.
Като се позапържи ананаса, в тигана отново се връща пилето, за да се запържи с ананаса и да поеме от аромата - за около минута-две.
Като се усвоят добре, месото и ананасът се изваждат и се слагат в отделен съд, като се заливат със соевия сос. Ястието се оставя да престои така около половин час и е готово за консумиране.
По желание освен соев сос може да добавите и подправки по Ваш вкус - например черен пипер, бял пипер, риган и пр.