Сочни пържолки на тиган
9 Март 2012
300387
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3-4 вратни свински пържоли
зехтин
сол
черен пипер
бяло вино
Пържолите се начукват внимателно, намазват се обилно със зехтин, поръсват се със сол (на вкус) и с доволно количество черен пипер. По желание към зехтина се добавя и малко бяло вино. Слагат се в предварително загрят тефлонов тиган (още по-добре ако е грил-тиган) без (или със съвсем малко) мазнина и се пържат по 3-4 минути от всяка страна, като от време на време се набождат с вилица, за да останат крехки. Не трябва да се препържват, иначе ще станат сухи.
Ако пържите в друг вид тиган, количеството на мазнината трябва да се увеличи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари