700 гр свинско филе
500 гр гъби
2 глави лук
2 яйца
150 гр кашкавал (настърган)
200 гр сметана за готвене
малко сол, черен пипер
малко олио за готвене
Обелете лука, нарежете го и го запържете в малко олио, докато омекне и се карамелизира.
Сварете яйцата, нарежете ги и ги добавете в тигана с гъбите.
Месото нарежете на тънки парчета и ги доизтънете с чук за пържоли. Посолете и поръсете с черен пипер от двете страни.
В единия край на месото сложете две супени лъжици от плънката и завийте месото на руло.
Закрепете рулцата с клечки за зъби, за да не се разпадне плънката при пържене. Повторете с останалото месо и плънка.
В тиган с малко олио запържете рулцата до готовност от двете страни.
Извадете пръчиците и прехвърлете в огнеупорен съд за печене. Смесете сметаната с една чаша вода и излейте в съда за печене. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Печете около 30 минути на 180 градуса. Сервирайте топли.